Vraag het aan onze experten

Boxsprings

Welke matras moet op mijn boxspring?

Wat is een boxspring?

De naam boxspring komt uit het Engels en betekent letterlijk ‘doos met veren’. De reden voor deze naam is het gestoffeerde onderstel, bestaande uit een frame met veren (ressorts). Slapen op een boxspring heeft verschillende voordelen. De keuze van het soort matras dat op uw boxspring komt is daarbij belangrijk. Wij raden onze klanten steeds een pocketveren matras aan. 

Pocketveren matras

Bovenop het boxspring bed komt de matras met pocketveren (die best afgedekt zijn met natuurlijke en elastische materialen). Pocketveren zijn individueel verpakte metalen veren die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen en zo de optimale ondersteuning voor uw lichaam bieden.

 

 

Een boxspring combinatie is dus eigenlijk een twee-matrassensysteem van ressorts op ressorts: een matras met pocketveren op een gestoffeerd onderstel met veren. Omgekeerd komt een pocketveren matras ook het best tot haar recht op een boxspring-onderstel, waar elke pocketveer in de matras de ideale steun vindt om juist in en uit te veren.

Waarom geen latex, koudschuim, traagschuim of polyether matras?

Belangrijk advies is dat u bij de keuze van een nieuwe boxspring NIET kiest voor een combinatie met een:

 

In de eerste plaats zorgt de juiste combinatie van matras en onderstel voor een beter gevoel. Zo zal een schuimmatras op een boxspring-onderstel een eerder doods gevoel creëren. Daarnaast zorgt de juiste combinatie van goede producten van goede kwaliteit ook voor een betere ventilatie en bijgevolg ook een langere levensduur van matras en onderstel.

 

Kom gerust eens proefliggen in onze showroom of stel ons uw vragen online, we helpen u graag bij het vinden van uw droombed!