Vraag het aan onze experten

Ergonomie

Welke matras moet je kiezen bij rugklachten?

Vermijd rugklachten met de juiste matras!

Op een slechte matras slapen, kan rugpijn verergeren of zelf veroorzaken. Kies daarom voor een ergonomische matras die aangepast is aan uw slaapprofiel zodat de spieren volledig ontspannen en u ’s morgens gezond aan de nieuwe dag kan beginnen. De Nachtwacht helpt u graag in de zoektocht naar de perfecte matras voor uw rug.

Equilli ergonomische matras, Equilli ergonomische matras Kortrijk, ergonomische matras, ergonomische matras Kortrijk, Equilli matras rugklachten, Equilli matras rugklachten Kortrijk, matras rugklachten, matras rugklachten Kortrijk, matras 90x200, matras 120x200, matras 140x200, matras 160x200, matras 180x200, bed 120x200, bed 140x200, boxspring 140x200, boxspring 180x200, boxspring 160x210, Equilli, Equilli Kortrijk, Equilli bed, Equilli bed Kortrijk, Equilli bed kopen, Equilli bed kopen Kortrijk, Equilli bed solden, Equilli bed solden Kortrijk, Equilli boxspring, Equilli boxspring Kortrijk, Equilli boxspring kopen, Equilli boxspring kopen Kortrijk, Equilli boxspring solden, Equilli boxspring solden Kortrijk, Equilli matras, Equilli matras Kortrijk, Equilli matras kopen, Equilli matras kopen Kortrijk, Equilli matras solden, Equilli matras solden Kortrijk

Een pijnloze rug start met een goede nachtrust

Lage rugpijn is een frequent voorkomende klacht bij volwassenen. Heeft u er ook last van?

Leg u dan niet neer bij deze rugklachten. Een kwalitatieve matras die aangepast is aan uw slaaphouding is een noodzakelijke stap en kan veel verlichting met zich meebrengen.

 

Het is niet zo dat er een ‘beste matras tegen rugpijn’ bestaat. De keuze voor een matras is persoonlijk en afhankelijk van wat u het meest comfortabel vindt. De vraag is niet alleen of u een hardere of zachtere matras nodig heeft. Meerdere factoren zijn hierbij van belang. Naast flexibiliteit en veerkrachtigheid moet ook rekening gehouden worden met temperatuursregulatie en vochtafdrijving.

We gaan op zoek naar de matras die u op het lijf geschreven is en die aan uw verwachtingen voldoet.

 

Met dit in het achterhoofd raden wij dan ook af om snel een matras op internet te kopen. Ondanks de uitgebreide informatie die bij heel wat online verkopers te vinden is, mist u een belangrijke factor als u een matras online koopt. U weet niet hoe de matras aanvoelt als u er effectief opligt. In onze ruime winkel daarentegen kan u iedere matras uittesten en weet u door de gerichte vragen van onze experts snel waarop u moet letten. En als u een nachtje blijft slapen in Het Testnest, weet u meteen wat de impact van de matras op uw gevoelige rug is.

Welk materiaal is het best voor mijn rug?

Uit welk materiaal uw matras uiteindelijk bestaat is eigenlijk van ondergeschikt belang. Het belangrijkste is dat u comfortabel ligt op uw bed en dat u bij het kiezen van een matras rekening houdt met de 4 belangrijke factoren bij het kopen van een matras:

 

  1. Slaaphouding: Bent u een buikslaper, zijslaper of rugslaper?
  2. Comfort: Verkiest u soft, medium-firm of firm?
  3. Drukpuntverlichting: Last van gevoelige gebieden van uw lichaam (vb. schouders)?
  4. Temperatuur: Bent u een zweter of heeft u het snel koud?

We vergelijken onze kwalitatieve matrassen bij De Nachtwacht vaak met topmerken van schoenen:

 

Soms zijn er mensen die behoefte hebben aan schoenen met steunzolen. Ze hebben specifieke problemen of preventief omdat ze hun lichaam zwaar belasten. Een volledige dag aan een bureau werken, is bijvoorbeeld een zeer zware belasting voor de rug…

 

Wel, deze vergelijking gaat perfect op voor het merk Equilli: mensen met rug- en nekklachten willen een matras op maat van hun lichaam en slaaphouding.

Ergonomisch matras van Equilli

De Equilli-matras werd ontwikkeld aan de afdeling Biomechanica aan de KU-Leuven, in samenwerking met specialisten van de rugschool van Gasthuisberg en de Slaapkliniek van Antwerpen.

 

De matras is uit verschillende modules opgebouwd, die zo gekozen worden, dat de ruggengraat ideaal ondersteund is waar nodig en meegeeft waar nodig. Zo kunnen uw spieren en tussenwervelschijven optimaal recupereren.

 

Neem contact op met De Nachtwacht of raadpleeg een slaapadviseur in de showroom om u te begeleiden naar het perfect matras op maat.