Vraag het aan onze experten

Matrassen

Welke matras kies ik best bij last van allergie├źn?

Een groot aantal van onze klanten heeft last van allergieën. Om uzelf een goede nachtrust te garanderen, en komaf te maken met die loopneus, het niezen en waterige ogen, is het belangrijk om rekening te houden met uw allergie bij de keuze van uw bed.

 

De meest voorkomende is een allergie door de huisstofmijt. Dit beestje is nog geen millimeter groot, houdt van warmte, vocht en voedt zich met schimmels en huidschilfertjes. Het aantal Belgen dat last heeft van een huisstofmijtallergie wordt op tien procent geschat.

 

Ook last van een allergie? Lees hieronder verder waar u best rekening mee houdt bij de zoektocht naar uw nieuwe bed:

Koudschuim, latex of geltex matras

Kies bij voorkeur voor een koudschuim, latex of geltex matras in plaats van een pocketverenmatras. Let er wel op dat koudschuim, latex of geltex matrassen enkel gebruikt kunnen worden op lattenbodems. Op een boxspring onderstel raden wij steeds een pocketverenmatras aan, lees hier waarom!

Afneembare matrashoes of anti-allergische matrasbeschermer

Bij allergieën bevelen wij een matras met afneembare hoes aan. Controleer daarnaast ook zeker of de matrashoes of tijk op 60° gewassen mag worden. Bij ernstige allergieën raden we aan om uw hoes om de 6 weken te wassen.

 

Heeft u reeds een matras zonder afneembare tijk en wenst u geen nieuwe aan te kopen, dan raden wij u zeker een anti-allergische matrasbeschermer aan die u rond uw matras kan doen. De matrasbeschermers van Smartsleeve sluiten de matras als het ware af, door de nauwe structuur kunnen huidschilfers en mijten er niet doorheen dringen. Deze anti-allergische matrashoes werden ook behandeld met probiotica. Probiotica is een microbiologische toevoeging die helemaal niet schadelijk is voor u, maar er wel voor zorgt dat de mijten wegblijven.

 

 

Tip: steek uw matrasbeschermer eens in de diepvries, dit doodt eventuele bacteriën.

Andere tips om uw kamer en matras allergeenvrij te houden

Houdt ook uw kamer allergeen vrij door stofophoping te voorkomen

 

  • vermijd gordijnen en tapijt
  • stofzuig onder het bed
  • laat geen kleren rondslingeren in de kamer
  • vermijd boeken of knuffels in de kamer
  • zorg ervoor dat uw kamer regelmatig verlucht wordt, het raam iedere dag een kwartiertje laten openstaan is ideaal
  • leg het bed open wanneer u opstaat

Nog vragen? Kom gerust eens langs in onze showroom of contacteer ons voor meer info.