Vraag het aan onze experten

Hoofdkusssens

Welk hoofdkussen past het best bij mijn slaaphouding?

Wat is het juiste hoofdkussen voor mijn slaaphouding?

Bent u een zijslaper, een rugslaper of een buikslaper? In dit artikel vertellen we u welk hoofdkussen het best bij u past.

 

‘Het beste hoofdkussen’ bestaat niet, dit is een heel persoonlijke keuze. Uw slaaphouding bepaalt voor een groot stuk mee de soort ondersteuning die u nodig heeft. Als algemene regel geldt dat uw hoofd- en nekwervels steeds zo veel mogelijk in het verlengde moeten liggen van uw wervelkolom. Lees hieronder verder en ontdek waar u op moet letten bij het kiezen van het juiste hoofdkussen voor uw slaaphouding.

Het beste hoofdkussen voor zijslapers

De meest voorkomende slaaphouding is zijlig. Bent u een zijslaper? Dan heeft u een kussen nodig dat uw nek goed ondersteunt, zodat de nekspieren zich ontspannen. In zijlig is het belangrijk dat de holte tussen uw nek en de matras voldoende opgevuld is, daarom raden we zijslapers meestal een kussen met verstevigde nekrol aan. Zijslapers slapen over het algemeen ook best op een hoger kussen, zo blijven uw hoofd en nek op ongeveer hetzelfde niveau als uw ruggengraat.

Het beste hoofdkussen voor rugslapers

Bij het kiezen van een hoofdkussen moeten ook rugslapers er op letten dat de nek goed ondersteund wordt, om te voorkomen dat de wervelkolom in een knik komt te liggen. In ruglig moet uw hoofdkussen dus de verschillen tussen de kromming van de bovenrug, de nek en de achterkant van uw hoofd opvangen.

 

Wanneer u op uw rug slaapt, ligt uw lichaam in een redelijk natuurlijke positie. Een hoofdkussen moet hier een minimale ondersteuning bieden. Kies dus voor een relatief laag kussen, anders wordt de nek overstrekt en zal ademhalen minder natuurlijk verlopen.

Het beste hoofdkussen voor buikslapers

In principe is slapen op de buik de slechtste slaaphouding, vroeg of laat kan dit namelijk leiden tot rug- en/of nekklachten. Bij buiklig ligt u vaak met uw hoofd opzij, en dus met een gekromde nek. Wij raden dan ook aan een poging te doen deze slaaphouding af te leren, aangezien dit belastend is voor de nekwervels.

 

Sommige buikslapers slapen zelfs zonder of op het hoekje van hun hoofdkussen. Een hoofdkussen tilt uw hoofd, de nek en de schouders op en brengt die daardoor in een betere positie ten opzichte van de rest van het lichaam. In buiklig is dit eigenlijk niet nodig. Daarom gaat u als buikslaper het best op zoek naar een zo laag mogelijk kussen

“Testkussen”-programma: uw hoofdkussen eerst thuis testen

De belangrijkste vraag blijft nog steeds: wat verkiest u zelf? Wij kunnen u niet zomaar zeggen welk kussen het beste bij u past, uw persoonlijke voorkeur speelt ook een grote rol.

 

Omdat we absoluut willen dat u het hoofdkussen vindt dat perfect bij u past, ontwikkelden we ons “Testkussen”-programma. We hebben een breed assortiment aan hoofdkussens voor iedere slaaphouding. Probeer de verschillende kussens in onze showroom, maar aarzel niet om de gekozen hoofdkussens vrijblijvend een aantal dagen uit te testen, in uw eigen bed, zonder aankoopverplichting. Zo bent u zeker van uw beslissing.

 

Let op: de mogelijkheid om thuis jouw hoofdkussen vrijblijvend te testen voor aankoop is een grote troef, maar helaas kunnen we dit wegens corona tijdelijk niet meer toelaten. De gezondheid van onze klanten en werknemers staat voorop. Uiteraard zoeken we in onze winkel graag op een hygiënische manier uit welk kussen voor jou het beste is. Aarzel dus niet om langs te komen in onze showroom, wij helpen je graag verder.

 

Contacteer ons of kom langs in de showroom voor meer info!