Vraag het aan onze experten

Hoofdkusssens

Welk hoofdkussen kies ik voor mijn kind?

Wat is het beste hoofdkussen voor een kind?

Vanaf welke leeftijd is een hoofdkussen nodig? En waar moet ik op letten bij het kiezen van een hoofdkussen voor mijn kind? Dit zijn vragen die we regelmatig krijgen van jonge ouders. Lees hieronder verder voor ons advies!

Vanaf welke leeftijd heeft mijn kind een hoofdkussen nodig?

Wij raden een hoofdkussen voor kindjes pas aan vanaf de leeftijd van 2-3 jaar. Kleine kinderen hebben nog niet veel ondersteuning nodig aan het hoofd bij het slapen. Daarnaast is een hoofdkussen op die jonge leeftijd nog niet veilig, door het risico op verstikking. Merkt u dat uw kind regelmatig het deken, een arm of een knuffel onder het hoofdje legt? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een eerste kinderkussen.

Machine wasbaar hoofdkussen

We raden ouders van jonge kinderen steeds aan om te kiezen voor een machine wasbaar hoofdkussen. Op die jonge leeftijd is een ongelukje namelijk snel gebeurd en zal u blij zijn dat u het kussen gewoon snel in de wasmachine kan steken. 

Navulbare hoofdkussens van Auping

Let op, geef uw eigen kussen nooit door aan uw kind! Een hoofdkussen voor volwassenen is nog te hoog voor een kinderhoofdje en zal het te veel omhoog duwen. Bij uw zoektocht naar het beste kinderkussen voor uw kind is het dus belangrijk dat u voor een laag kussen kiest.

 

Voor kinderen raden wij meestal de synthetische, navulbare kussens van Auping aan. Deze hoofdkussens zijn gevuld met vezelbolletjes en zijn dus ideaal voor mensen die hun hoofdkussen zelf regelmatig willen wassen. U kan het kussen zelf volledig in de wasmachine steken, zonder de hoes er van te ritsen. De tijk van deze Auping hoofdkussens bestaat voor 50% uit biologisch katoen en voor 50% uit bamboe, hierdoor voelt het kussen heerlijk zacht aan en heeft het een goede vochtregulatie. Bamboe werkt naast vochtregulerend ook bacteriewerend

 

Bij deze kussens kan u achteraf ook zelf het volume aanpassen wanneer u merkt dat uw kind meer ondersteuning nodig begint te hebben. Dit kussen groeit dus mee met uw kind en vormt zich gemakkelijk naar het hoofd. 

 

 

Omdat we absoluut willen dat u het hoofdkussen vindt dat perfect bij uw kind past, ontwikkelden we ons “Testkussen”-programma. Probeer de verschillende kussens gerust in onze showroom, maar aarzel niet om de gekozen hoofdkussens vrijblijvend een aantal dagen uit te testen, in uw eigen bed, zonder aankoopverplichting. Zo bent u zeker van uw beslissing.

 

Let op: de mogelijkheid om thuis jouw hoofdkussen vrijblijvend te testen voor aankoop is een grote troef, maar helaas kunnen we dit wegens corona tijdelijk niet meer toelaten. De gezondheid van onze klanten en werknemers staat voorop. Uiteraard zoeken we in onze winkel graag op een hygiënische manier uit welk kussen voor jou het beste is. Aarzel dus niet om langs te komen in onze showroom, wij helpen je graag verder.

 

Nog vragen? Contacteer ons of kom gerust eens langs in onze showroom, we helpen u graag verder bij het zoeken naar het geschikte hoofdkussen voor uw kind.