Vraag het aan onze experten

Hoofdkusssens

Wat is het beste hoofdkussen voor mij?

Tips voor het kiezen van het beste hoofdkussen

Een hoofdkussen zorgt er voor dat uw nek en hoofd ’s nachts goed ondersteund worden. Er zijn vele soorten hoofdkussens en dit houdt niet simpelweg op bij de keuze tussen een dun of een dik kussen. Dat maakt het kiezen echter zeker niet gemakkelijker.

 

Bij het kiezen van het beste hoofdkussen zijn er een paar zaken waar u rekening mee moet houden:

  • In welke slaaphouding ligt u?
  • Op welke matras slaapt u?
  • Heeft u nek- of rugklachten?
  • Temperatuur?
  • Persoonlijke voorkeur?

Lees hieronder onze tips voor het vinden van het beste kussen voor u!

1. Uw slaaphouding

Slaapt u op uw rug, op uw zij of op uw buik? Uw slaaphouding bepaalt mee de soort ondersteuning die u nodig heeft. Als algemene regel geldt dat uw hoofd en nekwervels steeds zo veel mogelijk in het verlengde moeten liggen van uw wervelkolom.

 

Ontdek hier welk soort hoofdkussen bij welke slaaphouding past.

2. Harde of zachte matras?

Ook de hardheid van de matras en dus de diepte waarmee uw schouders wegzakken speelt een rol bij het kiezen van uw hoofdkussen. Indien u op een zachte matras slaapt, zakken uw schouders dieper weg en kiest u beter een lager kussen. Het omgekeerde geldt voor wanneer u op een stevigere matras slaapt. Houdt er bij uw keuze ook rekening mee of u op een topmatras slaapt of niet!

3. Nek- en of rugklachten?

Nek- of rugklachten kunnen allerhande oorzaken hebben, maar ook uw hoofdkussen kan aan de oorzaak van nekpijn liggen. Een te hoog, te laag of versleten hoofdkussen zal u niet de juiste ondersteuning bieden die u nodig heeft. Let er dus steeds op dat uw hoofdkussen uw nek goed ondersteunt en de holte tussen uw hoofd, hals en schouder opvult.

 

Mensen die last hebben van nekklachten raden wij een ergonomisch kussen aan. Deze hoofdkussens tegen nekpijn kunnen uw klachten verlichten en u een betere nachtrust bezorgen.

 

4. Heeft u het 's nachts snel te warm?

Heeft u het 's nachts snel te warm? Kies dan zeker niet voor een visco-elastisch hoofdkussen. Dit type kussens houdt warmte goed vast, de warmte en vochtontwikkeling is hier dus groter. 

5. Uw persoonlijke voorkeur

De belangrijkste vraag is nog steeds: wat vindt u zelf aangenaam? De ene persoon kan de knusheid van een donzen kussen niet missen, terwijl de andere persoon eerder een stevige ondersteuning verkiest. 

 

Een hoofdkussen met natuurlijke vulling, een synthetische vulling, een traagschuimkussen, latexkussen of geltex kussen. Ieder type kussen geeft een ander gevoel. 

Het 'Testkussen'-programma

Omdat we absoluut willen dat u het hoofdkussen vindt dat perfect bij u past, ontwikkelden we ons Testkussen-programma. Probeer de verschillende kussens in onze showroom, maar aarzel niet om de gekozen hoofdkussens vrijblijvend een aantal dagen uit te testen, in uw eigen bed, zonder aankoopverplichting. Zo bent u zeker van uw beslissing. Kom eens langs in de showroom of contacteer ons voor meer informatie. 

 

Let op: de mogelijkheid om thuis jouw hoofdkussen vrijblijvend te testen voor aankoop is een grote troef, maar helaas kunnen we dit wegens corona tijdelijk niet meer toelaten. De gezondheid van onze klanten en werknemers staat voorop. Uiteraard zoeken we in onze winkel graag op een hygiënische manier uit welk kussen voor jou het beste is. Aarzel dus niet om langs te komen in onze showroom, wij helpen je graag verder.