Vraag het aan onze experten

Matrassen

5 voordelen van een topmatras

Wat is een topmatras?

Een topmatras - ook wel topper of dekmatras genoemd - is een dunne matras die bovenop het gewone matras geplaatst wordt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en met verschillende kernen. Waarom een topmatras kopen? Dit product van Scandinavische oorsprong is geen overbodige luxe, lees hieronder wat nu precies de voordelen van een topmatras zijn:

1. Knus en luxueus gevoel

Wij raden een topmatras vooral aan voor wie zachter wil gaan liggen. Het verhoogt uw slaapcomfort en zorgt voor een eerste zachtere indruk zonder dat u de steun van uw matras verliest.

 

Let er wel op dat een goede matras onder uw topper dus nog steeds belangrijk blijft. Juist om die reden vergelijken wij een topmatras ook wel met de slagroom op een taartje: het zorgt voor een aangenamer gevoel en oogt luxueuzer, maar het kan de effecten van een slechte matras niet tegengaan.

2. Verhoogt de levensduur van uw matras

Het juist onderhouden van uw matras is essentieel, een goede matras is immers een serieuze aankoop. Dankzij een topmatras zal uw matras minder snel slijten. Daarnaast transpireert u ook niet rechtstreeks op uw matras, wat zonder topmatras wel het geval is.

 

Let op: indien u overmatig zweten ’s nachts wil vermijden raden wij u aan voor een topmatras met natuurlijke materialen zoals, paardenstaarthaar of wol te gaan. Met een topper gemaakt van natuurlijke materialen behoudt u een constante lichaamstemperatuur gedurende de ganse nacht.

3. Geen last van nadenĀ 

Slapen u en uw partner op twee eenpersoonsmatrassen? Dan heeft u waarschijnlijk last van de naad in het midden. Een topmatras biedt hier een mooie en gemakkelijke oplossing, zo creëert u toch het gevoel van een tweepersoonsbed zonder uw individuele comfort op te geven.

4. U stapt makkelijker uit bed

Met een topper verhoogt u uw bed. Dit maakt het gemakkelijker, vooral voor mensen met rugklachten of mensen die wat slechter te been zijn, om uit bed te stappen.

5. Gemakkelijker uw bed opmaken

In bepaalde gevallen wordt het bed opmaken een veel lichtere taak met een topmatras. Wanneer u een bed heeft waarbij de matras en topmatras in dezelfde stof gestoffeerd werden, kan u uw hoeslaken enkel rond de topmatras doen. Een topmatras is veel lichter dan uw gewone matras en daardoor ook eenvoudiger op te maken.

 

 

Let op: bij een gewone, witte matras zal u echter moeten zorgen voor een hoeslaken met grotere hoeken, zodat u de matras en topmatras samen kan opmaken.  

 

Nog vragen? Of wil u zelf eens het knusse gevoel van een topmatras ervaren? Contacteer ons of kom gerust eens langs in onze showroom te Kortrijk.