Maestro en Vivo matrassen van Auping: nu met Talalay Latex

Met Auping bent u verzekerd van een duurzame nachtrust

Gezond leven betekent niet alleen bewegen, goed eten en de nodige dosis ontspanning. Een goede nachtrust is minstens even belangrijk! Goed en gezond slapen vraagt om een matras die goed is voor u én voor het milieu. 

 

De premium matrassen Maestro en Vivo zijn vanaf nu de meest duurzame matrassen van Auping. Ze bieden dus niet enkel slaapcomfort op het allerhoogste niveau, maar werden ook verrijkt met een unieke comfortlaag, gemaakt van het natuurlijke en exclusieve Vita Talalay Origins®. Deze natuurlatex wordt gemaakt van het sap uit de Braziliaanse rubberboom en is ongeëvenaard als het gaat om duurzaamheid, veerkrachtigheid en ventilatie. Daarnaast is de Vita Talalay Origins® de enige latex laag ter wereld die het Cradle to Cradle Gold-certificaat kreeg. 

 

Vita Talalay Origins® wordt in Guatemala op duurzame wijze en met veel zorg gewonnen uit het sap van de Braziliaanse rubberboom Hevea Brasiliensis. De rubbermelk wordt uit de boom gehaald langs een inkeping in de boomschors. Het witte sap druppelt in een opvangbakje en nadat er voldoende melk is gewonnen, stolt de inkeping binnen enkele minuten. De rubberboom kan dus keer op keer opnieuw melk produceren. 

 

Bovendien is Vita Talalay Origins® ook FSC®-gecertificeerd en heeft het een gepatenteerde receptuur zonder schadelijke toevoegingen. De vernieuwde Maestro en Vivo matrassen zijn dus volledig in lijn met het uitgangspunt van de Cradle to Cradle-filosofie: elke grondstof en elk materiaal kan volledig hergebruikt worden in een ander product. Dit is het resultaat van een transparante productieketen. Vita Talalay weet dat de rubbermelk afkomstig is van FSC®-gecertificeerde plantages. Rainforest Alliance is een van de oprichters van FSC®. Zij nemen de verantwoordelijkheid voor de plantages, de werkomstandigheden van de boeren en de leefomgeving van de dieren. Het Cradle to Cradle-certificaat en de FSC®-certificering maken dat Vita Talalay Origins® beter is voor het milieu en alle mensen die betrokken zijn bij het productieproces, dan reguliere latex. 

 

Meer info over de matrassen van Auping? Contacteer ons of kom gerust eens langs in onze Auping Plaza te Kortrijk.