Luistertip: de Podcast Sleep Succes van Dr. Breus

Interview met Hästens eigenaar Jan Ryde

We delen graag onze tips om deze lockdown dagen wat interessanter te maken! Sleep Succes is een nieuwe, wekelijkse gezondheidspodcast die je levenskwaliteit wil verbeteren door middel van hacks, tips, tools en technieken die je een betere nachtrust zullen brengen. De podcast wordt gehost door de man die bekend staat als ‘The Sleep Doctor’: Dr. Michael Breus.

 

Tijdens de podcast deelt hij niet enkel zijn expertise en inzichten, maar voert ook fascinerende gesprekken met gasten die hun eigen slaapuitdagingen hebben overwonnen - van CEO's tot entertainers, atleten, artiesten, artsen, techneuten en meer. Onder deze prominente gasten bevinden zich onder andere Ariana Huffington, NASA-astronaut Michael López-Alegría, Paris Hilton, Steve Aoki en Jan Ryde: vijfde generatie eigenaar en CEO van het Zweedse beddenbedrijf Hästens.

 

In de Hästens-aflevering bespreken Ryde en Dr. Breus onder andere de ontwikkeling van Hästens bedden door de decennia heen, het belang van slaap voor het dagelijkse leven en de karakteristieken die een Hästens bed onderscheiden van andere slaapsystemen. Je kan de volledige aflevering hier beluisteren!

 

Hieronder de hoogtepunten uit het interview:

 

Dr. Breus: Hoe gaat Hästens om met het belang van slaap?

 

Slaap is onze passie, we zijn op een missie. Hästens werd opgericht in 1852, ik ben de vijfde generatie. We geloven in wat we doen en doen er doen er dan ook alles aan om de beste bedden te creëren, we zijn daarin comprisloos. We geloven ook dat eens mensen beseffen hoe belangrijk slaap is, ze willen investeren in een goed bed. Hoeveel uur per dag gebruik je jouw auto? Misschien 1 uur per dag? In je bed breng je 6 tot 8 uur per dag door. Het gaat om je gezondheid.

 

Hästens maakt een duurzaam product, we denken steeds op een lange termijn en leven voor het telkens beter maken van onze bedden. We behandelen mensen zo dat als ze een product van ons hebben, ze echt deel uitmaken van de Hästens familie.

 

Dr. Breus: Hoe heeft slaap een effect op u persoonlijk?

 

Mijn vrouw houdt ervan om ’s avonds laat te eten, maar ik probeer dit zo weinig mogelijk te doen. Ik merk dat mijn slaap er vaak negatief door beïnvloed wordt; ik ben dus de saaie man die steeds om 22u gaat slapen. Consistent op hetzelfde uur naar bed gaan helpt echt.

 

Dr. Breus: Was het altijd al jouw plan en droom om bedden te gaan maken?

 

Zoals veel kinderen wilde ik mijn eigen ding doen. Ik herinner me niet meer wat ik wilde worden, maar weet wel dat mijn vader altijd mijn rolmodel was. Als tiener kon ik niet wachten om naar een andere stad te verhuizen. Op een dag was ik thuis om een bezoek te brengen aan het familiebedrijf, werd er verliefd en besliste om terug thuis te gaan wonen. Ik wilde zo snel mogelijk met haar trouwen, daar lag mijn focus, het bedrijf kwam pas later.  

 

Mijn liefde voor Hästens is dus gebaseerd op passie en liefde. We zijn een bedrijf van liefde en geloven dat we een spirituele basis moeten hebben om een goed product te kunnen leveren. De liefde, de zorg en het begrip voor andere mensen staat bij ons centraal. We geloven dat we een verschil maken voor andere mensen, dat is wat ons motiveert om steeds tot het uiterste te gaan.  

 

Vragen over de bedden van Hästens?

Contacteer ons, één van onze Nachtwachters helpt je met plezier verder!