Traagschuim matrassen

Een traagschuim matras: wat en waarom?

Een traagschuim matras kopen gaat volgens de oude vuistregel dat goedkoop niet altijd de beste koop is. Toch kunnen traagschuim matrassen van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs gevonden worden. Let hiervoor in ieder geval op de aandachtspunten in het overzicht 'De juiste traagschuim matras kopen'.
deskundig-advies-white.png

Deskundig advies nodig?

Wij adviseren u graag! Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al uw vragen te beantwoorden!

Waar moet u rekening mee houden bij de aanschaf van een traagschuim matras?

  • Levensduur traagschuim matras
  • Ventilerend vermogen
  • Temperatuurreactie
  • Dichtheid traagschuim

De juiste traagschuim matras kopen

Traagschuim heeft als unieke eigenschap;

  • Dat het schuim langzaam terugkeert naar de originele vorm na indrukking
  • Dat het onder invloed van lichaamswarmte zachter wordt

Hierdoor is het ideaal voor traagschuimmatrassen en kussens.

Visco, NASA of is het Tempur?

Soms zijn ze te vinden onder de naam visco matrassen, of visco-elastische matrassen of NASA-schuim. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is ontwikkelaar van het traagschuim dat de naam ‘Temper Foam’ meekreeg.

Uiteindelijk is het materiaal nooit gebruikt in een uitgaande ruimteraket, maar echt bekend werd het materiaal toen het Deense bedrijf de licentie verworf om het product verder te ontwikkelen tot matrassen en hoodkussens. De eerste afnemers waren ziekenhuizen en verzorgingstehuizen, maar tegenwoordig ligt het in ettelijke slaapkamers.

Vandaag is Tempur het enige matras- en kussenmerk onder licentie van de US Space foundation dat het 'Certified Technology'-zegel mag gebruiken.

Hoe lang gaat een traagschuim matras mee?

Een goede traagschuim matras gaat ongeveer 10 tot 15 jaar mee. Hiervoor is een hoge densiteit nodig. Dit is een van de punten waar Tempur zich onderscheidt: het heeft een veel hogere densiteit dan alle andere traagschuimmatrassen.

Daarnaast is het ventilerend vermogen cruciaal. Als u een matras koopt die onvoldoende ventileert, kan u het erg warm krijgen. Vooral in de warmere maanden kan dit onaangenaam zijn. Ook daar heeft Tempur op ingespeeld met zijn laatste ontwikkelingen.

Test zelf uw traagschuim matras bij De Nachtwacht

Bij De Nachtwacht helpen we u graag bij het vinden van onder andere traagschuim matrassen. Als Tempur Premium dealer zijn wij het belangrijkste verdeelpunt van Tempur. 

In ons bijzondere ‘Testnest’ kunt u zelfs, nadat wij onder andere uw wensen, voorkeuren, allergieën, klachten en stijl hebben geïnventariseerd, letterlijk er een nachtje over slapen.

Kom gerust langs in onze showroom, of neem direct contact met ons op via ons telefoonnummer of het contactformulier!