Pocketveren matrassen

Voordelen van een goede pocketveren matras

Waarop letten bij het kopen van een pocketveren matras?

  • Werkt men met geharde pocketveren?
  • Welke afdeklagen worden gebruikt?
  • Hoe gebeurt de verlijming van de materialen?

Dit zijn indicatoren voor de kwaliteit van een pocketverenmatras.

Betrouwbare merken

Bij De Nachtwacht zijn we experts in slaapgenot. Daarom bieden we een selectie van betrouwbare merken aan, waarvan wij de hoge kwaliteit kennen, vertrouwen en aanraden. Magnitude, Vispring, Hästens, Schramm, Het Belgisch Bed, Auping en Equilli zijn de matras topmerken waar we achter staan. 

Goede pocketvering matrassen zijn een kwestie van maatwerk. Plof daarom eens neer in onze showroom. Na een persoonlijk gesprek over jouw voorkeuren, klachten, budget, allergieën, transpiratie en meer stellen wij het ideale bed voor jou samen.

Daarna kan je er in ons ‘Testnest’ letterlijk een nachtje over slapen. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier, bel ons, of kom gewoon eens langs in de winkel. 

deskundig-advies-white.png

Deskundig advies nodig?

Wij adviseren je graag! Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al jouw vragen te beantwoorden!

Welke pocketvering matras voor jou en je partner? 

Een matras met pocketveren bestaat in een zachte, een medium firm en een firm variant.

De hardheid van een matras wordt bepaald door:

  • de vorm van de veer
  • het aantal draaiingen
  • de dikte en kwaliteit van de ijzerdraad. Hoe dikker de draad, hoe steviger de matras.

Er kunnen bepaalde zones in de matras gecreëerd worden, waardoor de matras zachter aanvoelt bij de schouders en steviger in het midden. Een goede pocketvering matras kan het lichaam ondersteunen of ontlasten waar nodig.

Het is mogelijk dat jij en je partner verschillende matrassen nodig hebben om elk comfortabel te kunnen slapen en klachten te voorkomen. Daarom bieden we ook tweepersoonsmatrassen waarin twee hardheden in dezelfde matras worden verwerkt.

 

Ventilatie van jouw matras

De kern van de matras is een luchtkamer die frisse lucht binnenlaat. Een goede matras wordt continu geventileerd telkens je draait, omdat de veren een zeer open structuur hebben. Je slaapt eigenlijk op lucht.

  • Dit bevordert de gezondheid
  • Helpt de klimatisatie
  • Verlengt de levensduur
  • Voorkomt het ontstaan van schimmels of onaangename geuren

De ventilatie wordt vooral bepaald door de kwaliteit van de afdeklagen.

Afdeklagen van een matras

Zeker even belangrijk als de kwaliteit van de pocketveren zijn de afdeklagen tussen de veren en het lichaam. Heb je liever een pocketvering matras met traagschuim, een pocketveringmatras met latex of zelfs afgedekt met enkel natuurmaterialen? Kom langs in onze showroom om de verschillen te ervaren.