Latex matrassen

Een latex matras ondersteunt én neemt de vorm aan je lichaam aan

Een latexmatras komt best tot zijn recht op een lattenbodem. Daarom is een goede lattenbodem als drager ideaal.
deskundig-advies-white.png

Deskundig advies nodig?

Wij adviseren u graag! Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al uw vragen te beantwoorden!

Uit welk materiaal is een latex matras vervaardigd?

  • Natuurlatex: Elastischer dan synthetische latex. Hierdoor neemt het iets meer de vorm van het lichaam aan. Grote ecologische voetafdruk.
  • Synthetische latex: Goedkoper, langere levensduur.

 

Wat is een latex matras?

Een latexmatras is een matras met een latex- of rubberkern. Dit kan natuurlatex zijn van de rubberboom of synthetische latex, maar meestal bestaat de latex uit een combinatie van de twee.

Op welke bodem leg je een latex matras?

Een latexmatras komt best tot zijn recht op een lattenbodem. Een goede latexmatras neemt de vorm van het lichaam aan, op voorwaarde dat ze ook goed ondersteund wordt waar nodig. We raden dan ook aan om te kiezen voor een een goede bodem als drager.

Bij De Nachtwacht kiezen we al jaren voor het Zwitserse Swissflex, de topper onder de lattenbodems. We raden absoluut af om een latexmatras op een boxspring of spiraalbodem te leggen.

https://dpyxfisjd0mft.cloudfront.net/denachtwacht/BG-IMG%20%281%29.png?1507644465&w=1600&h=979

Het verschil tussen synthetische en natuurlijke latex

Natuurlatex is elastischer dan synthetische latex. Hierdoor neemt het iets meer de vorm van het lichaam aan. Daar tegenover staat een kortere levensduur en een grote ecologische voetafdruk. Zeker als de latex aan de andere kant van de wereld geschuimd wordt: hierdoor moet een groot volume zeer ver getransporteerd worden.

Wanneer u toch een goed ventilerende latexmatras wil, overweeg dan Talalay-latex. Deze latex heeft extra behandelingen ondergaan, waardoor de structuur meer open is.

Latexmatras of andere matrassen?

Nadeel van een latexmatras is het mindere ventilerend en vochtopnemend vermogen, dat lager ligt dan bij een goede pocketverenmatras of geltexmatras. Het ventileert wel beter dan de meeste andere schuimen zoals traagschuim en koudschuim. Een latexmatras is meestal een volle blok materiaal, waardoor het warmer aanvoelt dan een verenmatras.

Wilt u graag nog meer informatie over een latexmatras of er zelf één uitproberen, neem dan contact met ons op of bezoek de winkel te Kortijk.