Latex matrassen

Voordelen van een latex matras

  • Ondersteunt én neemt de vorm van jouw lichaam aan
  • Ventileert beter dan de meeste andere schuimen
  • Voelt warmer aan dan een veren matras

Wat is een latex matras?

Een latex matras is een matras met een latex- of rubberkern. Dit kan natuurlatex zijn van de rubberboom of synthetische latex, maar meestal bestaat de latex uit een combinatie van de twee.

Op welke bodem leg je een latex matras?

Een latex matras komt best tot zijn recht op een lattenbodem. Een goede latex matras neemt de vorm van het lichaam aan, op voorwaarde dat ze ook goed ondersteund wordt waar nodig. We raden dan ook aan om te kiezen voor een goede bodem als drager.

Bij De Nachtwacht kiezen we al jaren voor het Zwitserse Swissflex, de topper onder de lattenbodems. We raden absoluut af om een latex matras op een boxspring of spiraalbodem te leggen.

Wil je graag nog meer informatie over een latex matras of er zelf één uitproberen, neem dan contact met ons op of bezoek de winkel te Kortijk.

deskundig-advies-white.png

Deskundig advies nodig?

Wij adviseren je graag! Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al jouw vragen te beantwoorden!

Het verschil tussen synthetische en natuurlijke latex

Natuurlatex is elastischer dan synthetische latex. Hierdoor neemt het iets meer de vorm van het lichaam aan. Daar tegenover staat een kortere levensduur en een grote ecologische voetafdruk. Zeker als de latex aan de andere kant van de wereld geschuimd wordt: hierdoor moet een groot volume zeer ver getransporteerd worden.

Wanneer je toch een goed ventilerende latex matras wil, overweeg dan Talalay-latex. Deze latex heeft extra behandelingen ondergaan, waardoor de structuur meer open is.

Latex matras of andere matrassen?

Nadeel van een latex matras is het mindere ventilerend en vochtopnemend vermogen, dat lager ligt dan bij een goede pocketveren matras of geltex matras. Het ventileert wel beter dan de meeste andere schuimen zoals traagschuim en koudschuim. Een latex matras is meestal een volle blok materiaal, waardoor het warmer aanvoelt dan een veren matras.