Ergonomisch slapen

Slaap jij ergonomisch?

Ergonomisch slapen

Iedereen is overtuigd dat een goede ergonomie tijdens het slapen belangrijk is voor de kwaliteit van de slaap, zodat we de dag met een fris lichaam en frisse geest aanvatten en doorkomen. Maar wat betekent dat eigenlijk; ergonomie tijdens de slaap?

De functie van de wervelkolom of ruggengraat

De wervelkolom heeft een aantal functies in ons lichaam;

  • Ten eerste heeft ze een beschermende functie: de ruggengraat omsluit de zenuwbanen en het ruggenmerg.
  • De wervelkolom heeft ook een stabiliserende en dragende functie: ze zorgt voor een sterke basis waar alles van het lichaam aan bevestigd is.
  • Maar tegelijkertijd moet ze er voor zorgen, dat we zonder problemen kunnen bewegen, vandaar de dynamische functie.

magnitude-logo-bigVECTOR.png

Een luxebed naar jouw keuze

Magnitude laat ergonomie samengaan met esthetiek. Jij kiest de elementen en bepaalt de sfeer: klassiek of design, barok of minimalistisch, sober of gewaagd.

auping.png

Duurzaamheid & design

Elk Auping bed wordt gemaakt vanuit hun groene fabriek in Nederland, steeds met liefde voor kwaliteit, milieu, design en comfort. 

Rugligging of zijligging?

Een spons kan optimaal re-hydrateren als je ze onbelast in een emmer water duwt. Hetzelfde geldt voor de tussenwervelschijven: als ze onbelast zijn gedurende de slaap dan hydrateren ze optimaal.

Om dit te verkrijgen moet de ruggengraat in zijligging in een rechte lijn liggen en S-vorm volgen in rugligging. Bovendien moet het slaapsysteem de ondersteunende functie van de spieren overnemen, aangezien deze ontspannen tijdens het slapen.
deskundig-advies.png

Deskundig advies nodig?

Wij adviseren je graag! Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al jouw vragen te beantwoorden!

Het belang van ergonomisch slapen

Heb jij ooit al rugklachten gehad? Dan weet je hoe belangrijk een pijnvrije rug is. Onze ruggengraat is opgebouwd uit ruggenwervels en tussenwervelschijven. De wervels zorgen voor de stevigheid van de rug. De tussenwervelschijven zijn de schokdempers van de rug, en laten ook toe om makkelijk te bewegen.

Overdag worden onze tussenwervelschijven constant belast door de zwaartekracht. Je kan de tussenwervelschijven het best vergelijken met een spons gevuld met water. Ze bestaan uit een schil met een gel-achtige materie binnenin. Overdag wordt deze uitgeperst door de druk, en moet ’s nachts opnieuw vocht absorberen. Vandaar dat we ’s morgens wel 1,5 cm groter zijn dan ’s avonds.

Wens je goede ondersteuning? Enkel dankzij een goed bed én goed advies

De uitstekende schouders, die niet veel wegen, omdat de longen zich daar bevinden, moeten makkelijk kunnen inzakken. De taille moet goed ondersteund zijn, en het bekken, dat veel weegt door de grote hoeveelheid botweefsel, moet lichtjes ingaan, maar niet teveel. Zoniet dan is er teveel kans op lage rugpijn.

Een goed slaapsysteem bestaat niet enkel uit een goede matras en matrasdrager maar ook jouw hoofdkussen is van belang. In het assortiment van De Nachtwacht kan je diverse ergonomische kussens uitproberen.

Slapen zonder rug- en nekpijn

Voor een ergonomisch goed slaapsysteem moet je rekening houden met verschillende factoren:

  • Lichaamsvorm
  • Gewicht
  • Lighouding
  • Bestaande nek- en rugklachten

Laat dat nu net zijn waar we goed in zijn: dankzij permanente bijscholing van onze leveranciers, jarenlange ervaring en een objectieve vergelijking van de beste merken vinden we samen de beste oplossing.

Wil je in de ochtend graag uitgerust wakker worden zonder rug- of nekklachten, laat je dan adviseren door onze experts in de winkel te Kortrijk of vraag online meer informatie aan.