Ergonomisch matras

Ergonomische matras; laat uw wervelkolom ’s nachts rusten

Het is enorm belangrijk om ’s nachts zo goed mogelijk te recupereren: de spieren en de geest moeten rusten, maar vooral moeten de tussenwervelschijven opnieuw vocht absorberen.
deskundig-advies-white.png

Deskundig advies nodig?

Wij adviseren u graag! Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al uw vragen te beantwoorden!

Wanneer heeft u baat bij een ergonomisch matras?

 • U heeft rugklachten
 • U heeft last van nekklachten
 • U belast uw lichaam zwaar tijdens uw werk 
 • U sport veel en wil optimaal recupereren
 • U wil rugklachten voorkomen
   

Wervelkolom herstellen

Onze wervelkolom bestaat uit 24 afzonderlijke tussenwervels en daartussen telkens tussenwervelschijven. Tussenwervelschijven doen dienst als schokdemper tijdens de activiteiten overdag. Ze bestaan uit een gelachtige kern met daarrond ringen.

Door de zwaartekracht worden deze schokdempers overdag belast, waardoor er vocht uit verdwijnt. Vandaar dat je ’s avonds ook iets kleiner bent dan ’s morgens.

Vergelijk een tussenwervelschijf met een spons: deze kan meest vocht opnemen als ze onbelast in een emmer met water gelegd wordt. Als ze echter ergens tussen geduwd zit, of slechter nog, half uitgewrongen in het water gelegd wordt, kan ze niet al het vocht opnemen.

Hetzelfde geldt ’s nachts voor de tussenwervelschijven: onbelast kunnen ze veel vocht opnemen. Om een onbelaste toestand te krijgen, zou uw ruggengraat idealiter zo recht mogelijk moeten zijn als u op uw zij slaapt, en een S-vorm heeft, als u op uw rug slaapt.

Bezoek onze winkel

De Nachtwacht in Kortrijk wordt wel eens de allermooiste slaapspeciaalzaak van België genoemd. Beleef onze troeven en vind uw ideale bed in onze slaapwinkel of neem online alvast een voorproefje van de allermooiste slaapspeciaalzaak van België.

Kwalitatieve matrassen bij De Nachtwacht

We vergelijken onze kwalitatieve matrassen bij De Nachtwacht vaak met topmerken van schoenen:

 • zeer degelijke materialen
 • goed ventilerend
 • lange levensduur
 • geschikt voor de meeste mensen

Maar soms zijn er mensen die behoefte hebben aan schoenen met steunzolen: omdat ze specifieke problemen hebben, of preventief omdat ze hun lichaam zwaar belasten.

Wel, deze vergelijking gaat perfect op voor Equilli: mensen met rug- en nekklachten willen een matras op maat van hun lichaam en slaaphouding. Ook mensen die hun lichaam zwaar belasten zoals sporters hebben zeker ook baat bij een matras op maat.

Ergnomisch matras van Equilli

De Equilli-matras werd ontwikkeld aan de afdeling Biomechanica aan de KU-Leuven, in samenwerking met specialisten van de rugschool van Gasthuisberg en de Slaapkliniek van Antwerpen.

De matras is uit verschillende modules opgebouwd, die zo gekozen worden, dat je ruggengraat ideaal ondersteund is waar nodig en meegeeft waar nodig. Zo kunnen je spieren en tussenwervelschijven optimaal recupereren.

Neem contact op met De Nachtwacht of raadpleeg een slaapadviseur in de showroom om u te begeleiden naar het perfect matras op maat.