Ergonomie

Slaapt u ergonomisch?

Ergonomie

Iedereen is overtuigd dat een goede ergonomie tijdens het slapen belangrijk is voor de kwaliteit van de slaap, zodat we de dag met een fris lichaam en frisse geest aanvatten en doorkomen. Maar wat betekent dat eigenlijk; ergonomie tijdens de slaap?

De functie van de wervelkolom of ruggengraat

De wervelkolom heeft een aantal functies in ons lichaam;

  • Ten eerste heeft ze een beschermende functie: de ruggengraat omsluit de zenuwbanen en het ruggenmerg.
  • De wervelkolom heeft ook een stabiliserende en dragende functie: ze zorgt voor een sterke basis waar alles van het lichaam aan bevestigd is.
  • Maar tegelijkertijd moet ze er voor zorgen, dat we zonder problemen kunnen bewegen, vandaar de dynamische functie.

vispring-logo.jpg

Handgemaakt, puur natuur

Geen massaproductie bed, maar een bed op bestelling en met de hand vervaardigd uit de beste natuurmaterialen.

Equilli.jpg

Bed op maat? Doe een sleepscan.

Het lichaam meten we met behulp van een meetmatras. We scannen hoe het lichaam de matras vervormt, hoe diep de schouders, taille en heupen inzakken.

Rugligging of zijligging?

Een spons kan optimaal re-hydrateren als u ze onbelast in een emmer water duwt. Hetzelfde geldt voor de tussenwervelschijven: als ze onbelast zijn gedurende de slaap dan hydrateren ze optimaal.

Om dit te verkrijgen moet de ruggengraat in zijligging in een rechte lijn liggen en S-vorm volgen in rugligging. Bovendien moet het slaapsysteem de ondersteunende functie van de spieren overnemen, aangezien deze ontspannen tijdens het slapen.
deskundig-advies.png

Deskundig advies nodig?

Wij adviseren u graag! Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al uw vragen te beantwoorden!

Het belang van ergonomisch slapen

Heeft u ooit al rugklachten gehad? Dan weet u hoe belangrijk een pijnvrije rug is. De ruggengraat is daarom opgebouwd uit ruggenwervels en tussenwervelschijven. De wervels zorgen voor de stevigheid van de rug. De tussenwervelschijven zijn de schokdempers van de rug, en laten ook toe om makkelijk te bewegen.

Overdag worden onze tussenwervelschijven constant belast door de zwaartekracht. Deze bestaan uit een schil met een gel-achtige materie binnenin. De tussenwervelschijven kan u vergelijken met een spons gevuld met water. Overdag wordt deze uitgeperst door de druk, en moet ’s nachts opnieuw vocht absorberen. Vandaar dat we ’s morgens wel 1,5 cm groter zijn dan ’s avonds.

Wenst u goede ondersteuning? Enkel dankzij een goed bed én goed advies

De uitstekende schouders, die niet veel wegen, omdat de longen zich daar bevinden, moeten makkelijk kunnen inzakken. De taille moet goed ondersteund zijn, en het bekken, dat veel weegt door de grote hoeveelheid botweefsel, moet lichtjes ingaan, maar niet teveel. Zoniet dan is er teveel kans op lage rugpijn.

Een goed slaapsysteem bestaat niet enkel uit een goede matras en matrasdrager maar ook uw hoofdkussen is van belang. In het assortiment van De Nachtwacht kan u diverse ergonomische kussen vinden uitproberen.

Slapen zonder rug- en nekpijn

Voor een ergonomisch goed slaapsysteem moet u rekening houden met verschillende factoren:

  • Lichaamsvorm
  • Gewicht
  • Lighouding
  • Bestaande nek- en rugklachten

Laat dat nu net zijn waar we goed in zijn: dankzij permanente bijscholing van onze leveranciers, jarenlange ervaring en een objectieve vergelijking van de beste merken vinden we samen de beste oplossing.

Wil u graag uitgerust wakker worden de volgende ochtend zonder rug- of nekklachten, laat u dan adviseren door onze experts in de winkel te Kortrijk of vraag online meer informatie aan.