Dekbedden & Donsdekens

Voordelen van een goed donsdeken

  • Zacht & licht
  • Betere isolatie
  • Vormt zich naar het lichaam
  • Het dekbed kan ademen
  • Langere levensduur

Een optimale nachtrust onder het perfecte dekbed

We bieden een ruime keuze aan dekbedden, die gevuld zijn met ganzendons, kasjmier, wol, kamelenhaar, polyester en zelfs de exclusieve Eiderdons.

Op basis van jouw budget, persoonlijke voorkeuren, kamertemperatuur, bed en fysische eigenschappen vinden we samen zeker het dekbed dat perfect bij jou past. 

Dons, synthetisch of misschien liever wol?

Veel mensen slapen zalig onder een donsdeken, en dat is niet voor niets. Een donzen dekbed is zacht, licht en zorgt ervoor dat jij optimaal van jouw nachtrust kan genieten. Niets is zaliger dan 's avonds onder een knusse dons te kruipen.

Een synthetisch deken is zwaarder dan een donsdeken, maar goedkoper. Een ander alternatief is een natuurhaar dekbed. Deze dekbedden bestaan uit bijvoorbeeld kasjmier, wol of kamelenhaar. Lees hieronder verder over de voor- en nadelen van ieder type dekbed. 

Kom ook gerust eens langs of contacteer ons, samen bezorgen we je graag een betere beleving van jouw dag en nacht met een heerlijk zacht donsdeken, of een synthetisch of natuurhaar dekbed.

deskundig-advies-white.png

Deskundig advies nodig?

Wij adviseren je graag! Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al jouw vragen te beantwoorden!

Een synthetisch of donzen dekbed?

De keuze tussen een synthetisch of donsdekbed hangt af van jouw persoonlijke wensen en jouw budget.

Onze donsdekbedden zijn gevuld met kwaliteitsvolle dons van ganzen, zodat het deken soepeler rond jouw lichaam valt en deze zacht en vooral licht aanvoelt. Dons geeft een betere isolatie dan veren, aangezien dons zeer volumineus is, zodat de isolerende lucht goed vastgehouden wordt. Door de natuurlijke vulling kan een donsdekbed ademen, zodat je in de winter warm blijft en in de zomer jouw lichaamswarmte voldoende kwijt kan met een zomer donsdekbed.

Een synthetisch deken is zwaarder dan een donsdeken, maar goedkoper. Een dons dekbed gaat echter langer mee. Dat komt doordat een ganzendons dekbed vocht absorbeert en deze weer vrij laat wanneer je deze laat luchten. Bovendien kan een donsdeken na enkele jaren professioneel gereinigd en eventueel bijgevuld worden, dankzij onze donsreiniging dienst.

Natuurhaar dekbed

Een alternatief is een natuurhaar dekbed. Deze dekbedden bestaan uit bijvoorbeeld kamelenhaar, wol of kasjmier

Deze natuurhaar dekbedden voelen iets zwaarder maar kunnen lichaamsvocht optimaal afvoeren. Dit is dikwijls een goed alternatief voor mensen die graag onder een deken slapen, maar het uitzicht van een donsdeken willen. 

Service bij De Nachtwacht

Zoek samen met De Nachtwacht naar het beste donsdeken, kasjmier deken, of synthetisch dekbed met een optimale prijs-kwaliteitverhouding

Je kunt een donsdeken kopen bij ons in de showroom en profiteert direct van onze adviezen op maat. We helpen jou de perfecte donsdeken afmetingen te bepalen, met een mogelijkheid om buitenmaten te kiezen.

Meer weten over onze producten? Kom bij ons langs in Kortrijk of neem contact met ons op en we vertellen jou graag meer.