Hoe kun je toch slapen tijdens de warme nachten?

Nu de temperaturen de pan uit swingen, loont het de moeite om de producten te overlopen, die uw nachten wat draaglijker kunnen maken: 

 

Smartsleeve matras- en kussenbeschermer: 

Dankzij de 3-dimensionale kruisstructuur ontstaat er een ventilerende luchtlaag in de matras- en kussenhoezen. Hierdoor blijft de lucht onder het lichaam in beweging en kan het opgenomen vocht verdampen. Meer info.

 

Fris bedlinnen:  

Vermijdt bedtextiel met synthetische materialen, maar kies voor katoen en linnen. Deze natuurmaterialen helpen om de warmte van het lichaam makkelijk te evacueren.

 

Tip: Stop je lakens een uur voor het slapengaan in een plastiekzak in de diepvries. Veel mensen slapen tijdens de warmste nachten enkel met een ouderwets laken. 

 

Frisse dekbedden: 

Ook hier bestaan verschillende materialen die niet te warm zijn, maar toch nog aangenaam zijn als het 's nachts afkoelt : zomerdons (dit is een donsdeken dat zeer licht gevuld is : lekker luchtig), katoen (wasbaar op 90°C), zijde of tencel, allemaal licht gevuld. Vermijd ook hier synthetische materialen.  

 

Tip: Stop een waterkruik vooraf in de koelkast, zo blijft je bed enkele uren lekker fris.

 

Frisse matrassen:

Houd er rekening mee, dat een groot deel van de warmte tijdens het slapen door de isolatie van de matras gecreëerd wordt. Synthetische materialen voelen klammer aan dan natuurlijke grondstoffen, schuim- en latexmatrassen ventileren minder dan (goede) pocketverenmatrassen, een topmatras voelt warmer aan dan een gewone matras (want je licht er meer in, dus kan de warmte niet goed weg).

 

Let bij een pocketverenmatras ook altijd op de kwaliteit van de afdeklagen bovenop de veer. De kern van de matras is bij een pocketveer open, dus goed ventilerend. Iedere keer je beweegt, komt er frisse lucht in je matras, en wordt vochtige lucht uit je matras gepomt. Je wil deze dan niet afsluiten met een schuim met een gesloten structuur die bovenop je veer ligt: hoe hoogwaardiger, hoe beter ventilerend. Best zijn enkel natuurmaterialen rechtstreeks op de pocketveren, en ook Talalay-latex. Deze laatste heeft een zeer open structuur en ventileert bijgevolg veel beter dan gewone latex en zeker dan koudschuim.  De beste matrassen op de markt zullen bijna altijd deze twee materialen gebruiken als afdeklaag. 

 

Kom gerust 's langs voor meer uitleg.