Evolve: de eerste circulaire matras ter wereld

Opnieuw leuk nieuws voor onze Auping Store: vanaf nu is de Evolve matras van Auping verkrijgbaar in onze winkel. Evolve is de eerste volledig circulaire matras ter wereld, alweer een duurzaam topinitiatief van Auping!

 

Circulair: wat betekent dat?

 

Naast upcycling, recycling en downcycling spreken we ook vaak van ‘circulariteit’ en een ‘circulaire economie’. Maar wat houdt dit nu precies in?

 

Een circulair product is een product dat volledig opnieuw hergebruikt kan worden, het is dus de hoogste vorm van recyclen. Dankzij haar speciale samenstelling – er wordt geen schuim of lijm gebruikt – kan de Evolve matras altijd opnieuw gebruikt worden voor een nieuw matras. Elk materiaal in de Evolve matras van Auping is perfect recycleerbaar en kan dus oneindig hergebruikt worden op hetzelfde hoogwaardige niveau. In het kort: geen afval!

 

 

Wetende dat oude matrassen een van de grootste bijdragen aan stortafval zijn wereldwijd, zorgt de Evolve matras voor een grote slaapevolutie. Een duurzame wereld waarin we niets verspillen, dat is waar Auping van droomt en naar streeft. Met hun nieuwe Evolve matras zetten ze dus opnieuw een mooie stap in die richting.

 

Tip: combineer jouw Evolve matras met het Essential Bed van Auping: het eerste volledig recycleerbare bed ter wereld en dus Cradle to Cradle certified. Dan ga je pas echt iedere avond met een gerust hart slapen!

 

De Evolve matras en het 'Circularity Passport'

 

De Evolve matras is positief nieuws voor ons milieu, maar wat met je nachtrust? De circulaire matras bevat geen schuim, maar is toch heel zacht en ventilerend. Bovendien zorgt een innovatieve comfortlaag voor een extra aangenaam liggevoel.

 

Dankzij het ‘Circularity Passport’ dat bij iedere Evolve matras komt, weet jij precies waar elk materiaal dat gebruikt werd in jouw matras, vandaan komt. Auping hecht veel waarde aan de samenwerking met lokale producenten en weet graag precies waar elk ingrediënt dat zij gebruiken geproduceerd werd. Daarom ontwikkelden ze in – in samenwerking met DSM-Niaga – het zogenaamde ‘Circularity Passport’. Iedere Evolve matras kreeg een label dat je gemakkelijk kan scannen met je smartphone, zo zie je waar de matras precies van gemaakt is en krijg je een inzicht in de volledige lifecycle van het product.

 

De Evolve matras van Auping is nu verkrijgbaar in onze Auping Store. Je koopt de volledig circulaire matras vanaf € 1.095,00!

 

Nog vragen? Contacteer ons gerust of kom langs in onze Auping Store, wij helpen je graag verder.