Is De Nachtwacht een beddenwinkel, een matrassenwinkel of... een slaapwinkel?

Het lijkt een onbelangrijke vraag: welk soort winkel is De Nachtwacht? Is het een beddenwinkel of een matrassenwinkel? Of zou je het een slaapwinkel noemen? Wellicht kiezen de meeste mensen spontaan voor het woord ‘beddenwinkel’. Maar eigenlijk zijn we zelf meest gecharmeerd door de term slaapwinkel. En daar is een goede reden voor.

 

We hebben ze eens geteld, het aantal tweepersoonsbedden en -matrassen dat zich gemiddeld in De Nachtwacht en onze Auping Store bevindt: het zijn er alles samen ongeveer 60! En dan staan er nog eens heel veel in ons magazijn te wachten om een klant beter te laten slapen. Dat is veel. Zeer veel. Zeker als je weet dat we enkel de kwaliteitsmerken aanbieden. Met zo’n uitgebreid aanbod is het logisch dat we als beddenwinkel of matrassenwinkel bekend staan.

 

Toch zien we ons in de eerste plaats als een ‘slaapwinkel’. Bedden, matrassen, hoofdkussens en bedlinnen zijn de ‘middelen’, maar ‘slaap’ is het doel. Daar zijn we ons zeer van bewust. Mensen komen bij ons met de behoefte om goed te slapen. Een diepere slaap. Frisser slapen of juist warmer slapen, maar vooral droog slapen. Ontwaken in een prachtig bed, in een knusse slaapkamer. Minder woelen. Minder snurken. Minder nekklachten en rugpijn. Die goede slaap is een fundamenteel onderdeel van onze gezondheid. Wij gaan tot het uiterste om samen met elke klant die belangrijke keuze te maken.

 

Wist je trouwens dat De Nachtwacht ooit startte als een winkel voor slaap- en zitcomfort? We waren een belangrijke verdeler van de ergonomische STOKKE-stoelen. En toch beslisten we jaren geleden om dit deel van ons aanbod te schrappen. Waarom? Slapen en zitten, dat zijn twee totaal andere werelden. Beide combineren is moeilijk. Wij besloten ons volledig te specialiseren in gezonde slaap en investeerden in de beste Europese merken. Merken die zelf ook al jaren investeren in research en kwaliteit.

 

Als slaapspeciaalzaak geloven we niet in huismerken. Met maar één merk kan je nooit het ideale bed vinden voor iedere klant. We kiezen met andere woorden niet voor een grotere marge, maar bieden een ruim (10 verschillende merken!) en kwalitatief aanbod Europese topmerken aan een correcte prijs. Met de meeste kwamen we tot een overeenkomst om jou een mooie omruilgarantie te kunnen bieden, de levering en plaatsing door ons eigen leveringsteam krijg je er gratis bij. Langetermijndenken vinden we uiterst belangrijk. Onze deskundige medewerkers nemen dan ook steeds ruim de tijd om samen met jou het bed en de matras te zoeken die het best aansluit bij jouw wensen.

 

Daarom noemen we ons steeds vaker een slaapwinkel. De slaapwinkel die tot het uiterste gaat om jou een gezonde nachtrust te garanderen.

 

Of misschien moeten we ons een “prettig ontwaak”-winkel noemen?