picture

Carpe Diem

Carpe Diem is het topmerk uit Zweden, de bakermat van het Scandinavisch slapen. Voor wie een superknus comfort zoekt.
Carpe Diem

De top in Scandinavisch slapen

Bij Scandinavisch Slapen wordt de matras meegestoffeerd in dezelfde stof als de boxspring. Daarbovenop komt een "topper", ook wel topmatras genoemd. Het hoeslaken komt enkel over de topper, wat het opmaken van het bed vergemakkelijkt.

Het Zweedse merk Carpe Diem vervaardigt uitsluitend handgemaakte boxsprings, die zich onderscheiden in de toepassing van hoogwaardige, natuurlijke materialen en in design. Elke boxspring is standaard voorzien van een uniek, gepatenteerd drukverlagend veersysteem dat ieder lichaam optimaal ondersteunt, ongeacht gewicht, slaaphouding en lichaamsvormen.

Het Countour Pocket System van Carpe Diem Beds

De gepatenteerde CPS pocketveren zijn gebouwd op een manier waarbij de afdeklaag van natuurlatex geïntegreerd wordt in de pocketveren. Hierdoor kunnen de veren onafhankelijker werken met het lichaam en rust de topmatras rechtstreeks op de individuele veren. Het verschil, in vergelijking met traditioneel gebouwde bedden die latex, synthetisch schuim of paardenhaar op de veren gebruiken, is verbluffend. Dit restulteert in een drukverlaging van meer dan 15% en een grotere duurzaamheid. 

Voor Carpe Diem is een bed handwerk

De bekwame handwerkers van Carpe Diem gebruiken frames van Zweeds grenenhout, voor de tijk katoen en wol en de topmatrassen worden gevuld met talalay-latex, wol en katoen. Alle materialen worden zorgvuldig geselecteerd, zodat u jarenlang van uw bed kunt genieten. 

Test dit bed in ons testnest. Meer informatie kan u hier vinden.